dinsdag 3 juni 2014

Welke zonnebril past het best bij jou?

Heee,
De zomer komt er bijna aan! Jeeee maar wat en niet aan de zomer mag ontbreken is: een zonnebril! Je bent vast wel eens in een winkel vol met zonnebrillen geweest. Allemaal zonnebrillen, maar welke is nou de perfecte voor jou? Dan heb je een op en dan gaat het zo, nee deze is lelijk, deze is te duur, deze is te klein, te groot, deze staat niet! Zo kan je nog wel uren, dagen, weken, maanden, jaren lang door gaan! Maar dan heb je nog steeds geen zonnebril! Hier kun je een test doen welke zonnebril het best bij je past! 

Als je naar een leuke zonnebril opzoek bent welke het best bij je past dan kun je het best naar je haarkleur en je gezochtsvorm kijken! 


Gezichtsvorm!


Vierkant gezicht: als je een vierkantig gezicht hebt kun je het beste een bril kopen met een ronde ovale vorm. Maar het beste kun je als je een vierkant gezicht hebt geen vierkante of hoekige bril kiezen!


Rond gezicht: kies met een rond gezicht niet voor een rond montuur, juist een hoekige vorm zal je gezicht langer en slanker maken. Daarnaast heeft een smalle vorm de voorkeur, omdat dit de aandacht naar boven trekt, waardoor je gezicht er langer in plaats van ronder uitziet. Kies een bril die even breed of iets breder is dan het breedste deel van uw gezicht.


Langwerpig gezicht: Bij een smal gezicht dat in de lengte overal ongeveer even breed is, staat een vierkante of ronde bril het mooist. Deze vormen zorgen ervoor dat je gezicht korter lijkt. Een langwerpig gezicht kan goed een iets grotere bril hebben, omdat dit vaak in balans is met de rest van je gezicht.


Ovaal gezicht: een ovaal gezicht is meestal symmetrisch en combineert met de meeste brillen: denk je bijvoorbeeld aan een pilotenbril of vierkante glazen dat staat mooi. Bij deze gezichtsvorm staan vrijwel alle soorten brilmonturen goed. 


Haarkleur:


Bruin: Mensen met bruin haar kunnen het beste de warmte van de kleur bruin in de kleur van het bril laten terugkomen. Kleuren als bruin, legergroen, roze, okergeel, dieprood, goud en mahonie zijn meestal een goede keuze.


Blond: Bij blondharigen is het belangrijk om te bepalen of de ondertoon niet meer neigt naar bruin. In dat geval geldt het advies voor bruinharigen. Maar veel mensen met blond haar kunnen ook kiezen voor grijs (titanium), pastelkleuren, koraal, groen en rood. Maar een zwarte bril zou ik niet doen!


Grijs: Mensen met grijze haren kunnen goed experimenteren met felle kleuren zoals rood, marineblauw en groen. Ook een zwart montuur kan prima. Maar geel of bruin staat vaak niet zo mooi!


Loveee,  

Eva

1 opmerking:

Svenja zei

Wat een fijne tips! Heel handig artikel