maandag 24 maart 2014

pluizig haar ; 6 gouden tips

Bron : We Heart It

Elke dag je haar vast.. alleen maar omdat je last hebt van pluizig en droog haar? Nooo ! Iedereen heeft er wel eens last van ; het ongelofelijke irritante pluizige haar.. Gelukkig heeft pluizig haar een reden en dus ook een oplossing! Wij hebben de 6 ultieme tips voor jou! Super handig! Nu kun je elke dag weer stralen!

Tip 1 : Niet te vaak wassen

Was je haar niet te vaak! Door het warme water krijg je namelijk droog haar en dat wil je juist voorkomen. Is jouw haar na een dag al vet? Probeer dan langzaam de wasbeurten te verminderen. 2 á 3 keer in de week wassen (met dove splits ends rescue shampoo en dove splits ends rescue conditioner) is voldoende en je haar zal er snel aan wennen!

Tip 2 : Was niet te warm

Zet de thermostaat een paar graden kouder wanneer je jouw haar onder de douche wast. Ook het warme water kan je haar uitdrogen en dat wil je niet hebben! 

Tip 3: Droogwrijven is uit den boze

Wrijf jij je haar na het douchen altijd enthousiast droog? Dan kun je dit voortaan beter laten! Nat haar is gevoeliger als droog haar en door er ‘ruw’ mee om te gaan kan het snel breken. De korte plukjes van je haar zullen zo sneller gaan pluizen en pieken en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Dep je haar voortaan voorzichtig droog of wikkel het in een handdoek. Doe ook geen elastiekje in als je nat haar hebt dan breekt het namelijk af

Tip 4: beperk föhnen en stijlen

Het is natuurlijk geen verassing, maar van föhnen en stijlen kan je snel pluizig haar krijgen. Veel meiden blazen hun haar na het douchen eerst droog om het vervolgens te gaan stijlen. Probeer deze hitte apparaten echter zo veel mogelijk te ontwijken en beperk het gebruik! Laat je haar bijvoorbeeld eerst drogen voordat je met de stijltang aan de slag gaat. Ook kun je er voor kiezen om je haar eens per week vast te dragen in bijvoorbeeld een vlecht. Zo kun je de föhn en stijltang een dagje met rust laten en ziet je haar er toch mooi uit!

Hint: breng de stylingproducten altijd achteraf aan. Ga nooit je haar stijlen wanneer er bijvoorbeeld al haarlak in zit!

Tip 4: Investeer in een goede borstel

Misschien wel het belangrijkste instrument bij droog haar: een goede borstel! Een borstel met haren werkt bij droog haar vaak beter als een borstel van kunststof en zorgt er voor dat je haar minder snel afbreekt (en dus langer mooi blijft!) Een houten borstel/kam is ook heel goed tegen droog haar!

Hint: borstel je haar niet als het nog nat is. Dan is het extra gevoelig en kan het sneller afbreken. Borstel het dus voor het douchen even door en laat je haar rustig opdrogen!

Tip 5: Vochtinbrengend masker

Besteed eens per week tijd aan wat extra verzorging! Een wekelijks maskertje werkt goed tegen droog haar en zorgt hydratatie. 

Tip 6: Finishing touch

Een verzorgend haarserum zorgt voor de perfecte finishing touch! Dit serum breng je aan wanneer je haar in model zit en zorgt voor een extra glans. Je lokken zien er zo een stuk gezonder uit en ook de laatste pluisjes zijn naar de achtergrond verbannen. Wil je zo’n serum gebruiken? Let er dan op dat je haar er niet van verzwaard! (anders wordt je haar sneller vet!)

Wij hopen dat jullie hier iets van op hebben gestoken. Nu kun je weer stralend elke dag beginnen!

Have fun & goodluck !

Love,

Kelsey en Charel

Geen opmerkingen: