vrijdag 21 maart 2014

De Twistvlecht

Bron : We Heart It

De 'Twistvlecht' is de vlecht die wij dit keer aan jullie gaan uitleggen. De naam zegt al een gedeelte hoe de vlecht moet. 'Twist' dus 'draai'. Deze vlecht heeft een heel mooi effect omdat het een draaiende vlecht is. Deze vlecht is ideaal voor bijvoorbeeld een belangrijk afspraakje of een date, wanneer je geen idee hebt wat je in je haar moet doen. Ook is deze vlecht vaak te zien op de rode loper. Hij is zeker populair onder de Amerikaanse sterren. Bij zowel zangeressen, actrices en reality-tv sterren. De twist is best een makkelijke vlecht die je ook zelf kunt maken.
Je kunt deze twist op twee verschillende manieren maken. De makkelijke versie en de iets moeilijkere.
De makkelijke : - Met twee plukken. In dit geval moet je de twee plukken alleen maar om elkaar heen draaien.
De iets moeilijkere : - Met drie plukken. Hier ga je draaiend een vlecht maken.
Wij gaan eerst de moeilijkere versie uitleggen. Deze heeft een wat uitgebreidere uitleg omdat hij ook moeilijker is.

Twistvlecht met drie plukken

Stap 1. Kam je haar goed door. Maak eerst een hoge paardenstraat. Probeer de bobbeltjes in het haar weg te kamen en er daarna een elastiek om heen te doen. Daarna maak je drie gelijke plukken. ( Tip : Als je laagjes hebt, moet je de kortere en de langere plukken zo goed mogelijk verdelen over de drie plukken. ) Draai de pluk in je linkerhand goed. Probeer dit zo strak mogelijk te doen. Zo blijft de twistvlecht mooier en langer in model zitten. 
Stap 2. Sla de haar pluk nu tussen de twee andere door zoals bij een drie plukken vlecht. Houd de ene pluk die nu in je linkerhand komt te liggen even goed vast. Probeer de andere 2 plukken niet door de linker haarplukken te mengen. De plukken moeten echt goed uit elkaar blijven.
Stap 3. Draai nu de twee plukken die in je rechterhand liggen naar binnen toe. Draai de plukken die nu in je linkerhand ligt opnieuw in. Vlecht daarna door maar zorg dat je alles goed blijft indraaien! Het indraaien is heel belangrijk bij het indraaien van de twistvlecht.


Stap 4. Maak de draaivlecht tot onderaan helemaal af. Maak de vlecht aan het einde goed vast met een elastiekje en laat de vlecht daarna los. (Tip : De mini elastiekjes zijn mooi en ook heel handig om bij een vlecht te gebruiken. Deze elastiekjes gebruiken ze ook veel op vakantie in warme landen, wanneer je je haar laat invlechten. De elastiekjes zijn gewoon te koop in de Kruidvat en Hema.)

 

De Twistvlecht met twee plukken

Deze twist is zoals wij al zeiden heel gemakkelijk. Je doet precies hetzelfde als hier boven met de drie plukken. Het handige aan deze is dat je niet hoeft te gaan vlechten. Je kunt ze gewoon om elkaar heen draaien. Hier onder hebben we nog een plaatje opgezocht waar het ook een beetje word uitgelegd. Denk hier ook goed om dat je strak blijft draaien !
Bron : Pinterest
 Have fun & goodluck

Love,

Kelsey & Charel

 

 

 Geen opmerkingen: